top of page
6000x3998-Traitement Pattes.jpg

Massages

MASSAGES

Om gezond te worden én te blijven is het goed om regelmatig een therapeutische massage te laten doen.

Alle hieronder genoemde massages hebben hun eigen heilzame werking. Het is aan jou de keuze welke je het meest aanspreekt. Als je van te voren wilt overleggen dan is dat altijd mogelijk. Bel me gerust voor vrijblijvende informatie. De massages worden uitgevoerd met speciale etherische oliën die specifiek op jou afgestemd worden.

Voetreflex massage


Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie door de meridianen. Met een voetreflex massage worden deze punten op de voeten zacht met de duimen bewerkt. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Ook in de zwangerschap kan deze massage toegepast worden. Het is ontspannend en laat je energie weer vrij stromen. Bij tal van klachten is deze therapeutische massage in te zetten en zeer effectief.

 

Energetische massage


Ik gebruik hierbij technieken uit de voetreflex, meridiaan massage en reiki/magnetiseren. Het is een afstemming die het mogelijk maakt om blokkades die in delen van het lichaam opgeslagen liggen op te lossen. Tijdens de massage lig je op je rug; comfortabel in de stoel. Het heeft een bijzondere ontspannende werking. Het wordt toegepast bij o.a. stress, slapeloosheid, migraine en rugklachten.

Cupping


Massage met gebruik van cupping is een eeuwen oude methode, die met name in China gebruikt wordt. Het principe van de methode is dat in de glazen bol op de huid een vacuüm ontstaat wat een zuigende werking oplevert. De glazen bollen worden op de reflexpunten gezet, of er wordt mee gemasseerd. De doorbloeding wordt hiermee enorm gestimuleerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Doordat de bindweefsellagen losser worden, verminderd of verdwijnen spanning en pijn. Aan te bevelen bij rug- nek- en schouderklachten van allerlei aard, alsmede bij menstruatie- en buikklachten. Tevens zet ik bij deze massage vaak de TCM infrarode mineralenlamp in voor een extra diepe werking op de bindweefsel lagen.

 

Buik massage


De buik is een zeer kwetsbaar gebied van het lichaam. Door het geven van een buikmassage komen vastgezette blokkades los. Dit kan op fysiek niveau, maar ook op emotioneel niveau. Bij obstipatie of andere darmklachten is een buikmassage ondersteunend en geeft onmiddellijke verlichting. Vaak heeft je buik een signaalfunctie. Als je veel spanningen voelt, als emoties letterlijk niet goed verteerd zijn, worden onopgeloste zaken opgeslagen in je buik. Door deze te masseren kan de circulatie en energiestroming weer op gang gebracht worden. De buikorganen raken beter doorbloed, waardoor ze gezonder kunnen functioneren.

Hoe kan een massage je helpen om gezond te blijven.
 

Massages ontspannen en zetten daarmee een positieve beweging in gang. Aanraking en massage verlagen de cortisol spiegel in je bloed, wat een positieve werking op je algehele welbevinden heeft. Je immuunsysteem is daardoor sterker en je bent minder bevattelijk voor ziekten.

Cortisol is het hormoon dat we aanmaken bij stress. Dit is belangrijk, want cortisol heb je nodig om in snelle actie te komen. Het verhoogt je hartslag en de opname van zuurstof waardoor je bijvoorbeeld hard kunt rennen. Het probleem treedt op bij chronische stress. Cortisol zorgt dan voor een permanente ontstekingsreactie in het lichaam die heel schadelijke is. Onder invloed van stress ontstaan tal van ziekten en ook huidproblemen zoals acne of eczeem. Het immuunsysteem wordt dan voortdurend geprikkeld hetgeen je gezondheid uit balans brengt. Met massage verlaag je de cortisol spiegel. Op deze manier hou je je lichaam en je gezondheid in de meest optimale conditie. Voorkomen van ziekte is beter dan genezen.

bottom of page