top of page
6000x3999-WALA Tuin_01.jpeg

Natuurgeneeskunde

“De ogen zijn de spiegel van de ziel”

Irisdiagnose of iriscopie geeft de mogelijkheid om te ontdekken wat de achtergronden zijn van de klachten. Vandaar dat ik deze diagnostische methode altijd inzet. De combinatie van natuurgeneeskundige anamnese, eventueel lichamelijk onderzoek en irisdiagnose geeft een beeld van de aanleg, persoonlijkheid, zwakte van organen en eventuele ontsporing. Vanuit dit beeld wordt de behandeling ingezet.

Natuurgeneeskunde

Een eerste consult bestaat uit een anamnese (vraaggesprek) en eventueel lichamelijk onderzoek. Omdat de holistische visie in mijn werk belangrijk is, zal ik je veel achtergrondvragen stellen die met jou probleem te maken kunnen hebben. Vandaar dat dit consult een uur duurt. In de ogen valt af te lezen waar de problemen mogelijk vandaan komen, of verband mee hebben. Ik kijk uitgebreid in de ogen via een iriscamera en maak een foto die ik later nog exacter kan analyseren.

Na dit consult maak ik een natuurgeneeskundige analyse en kom je terug voor een tweede kort consult, waarin ik je jou individuele behandelplan voorleg. In dat behandelplan kunnen verschillende therapieën naar voren komen. Ik kijk naar wat het meest heilzaam is voor jou probleem en wat je het meest aanspreekt. Ik probeer altijd zo dicht mogelijk bij jou als persoon en je klacht te blijven. Omdat we alleen dan een goed resultaat zullen bereiken. Namelijk een gezonde geest in een zo goed mogelijk functionerend lichaam. Zodat je vrij van klachten van je leven kunt genieten. Ik help je daarmee door bijvoorbeeld gebruik te maken van verschillende therapieën zoals: voedingsadviezen (detox, zuur/base dieet, Moerman of intermittend fasting), kruiden & orthomoleculaire adviezen, mindfulness, familie opstelling, PSYCH-K en verschillende massages. Ik adviseer je over de te volgen weg en begeleid je een paar weken om tot het beste resultaat te komen.

Ik specialiseer me met name in vrouwenzaken en in onderstaande klachten:

 • Begeleiding in zingevingsvragen en veranderen van negatieve overtuigingen

 • Vruchtbaarheidsproblemen 

 • Terugkerende blaasontstekingen of vaginale infecties

 • Hoe kom je prettig door de menopauze heen

 • PMS, PCOS en overige menstruatieklachten 

 • Migraine 

 • Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, een wisselend ontlastingsbeeld of buikpijn

 • Vermoeidheid en slapeloosheid

 • Huidproblemen als acne en eczeem 

 • Detoxen van afvalstoffen in het lichaam

 • Stress, burn-out en andere spanningsklachten

 • Rugpijn en gewrichtsproblemen

Door verandering van mentale emotionele belemmeringen en aanpassing van voeding en leefstijl krijg je je gezondheid en welzijn weer optimaal. Je krijgt weer de regie over je eigen leven. Het grote voordeel van mijn werkwijze is dat we niet de symptomen bestrijden, maar dat we het probleem vanuit de kern aanpakken. Zo help ik jou om je gezondheid weer in balans te brengen!

Massage

Om gezond te worden én te blijven is het goed om regelmatig een therapeutische massage te laten doen.

Alle hieronder genoemde massages hebben hun eigen heilzame werking. Het is aan jou de keuze welke je het meest aanspreekt. Als je van te voren wilt overleggen dan is dat altijd mogelijk. Bel me gerust voor vrijblijvende informatie. De massages worden uitgevoerd met speciale etherische oliën die specifiek op jou afgestemd worden.

Voetreflex massage


Volgens de reflexologie stroomt in het menselijk lichaam energie door de meridianen. Met een voetreflex massage worden deze punten op de voeten zacht met de duimen bewerkt. Wanneer de blokkades zijn opgeheven of opgelost is het lichaam in staat zichzelf te genezen. Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode. Ook in de zwangerschap kan deze massage toegepast worden. Het is ontspannend en laat je energie weer vrij stromen. Bij tal van klachten is deze therapeutische massage in te zetten en zeer effectief.

 

Energetische massage


Ik gebruik hierbij technieken uit de voetreflex gecombineerd met magnetiseren. Het is een afstemming die het mogelijk maakt om blokkades die in delen van het lichaam opgeslagen liggen op te lossen. Tijdens de massage lig je op je rug; comfortabel in de stoel. Het heeft een bijzondere ontspannende werking. Het wordt toegepast bij o.a. stress, slapeloosheid, migraine en rugklachten.

 

Cupping


Massage met gebruik van cupping is een eeuwen oude methode, die met name in China gebruikt wordt. Het principe van de methode is dat in de glazen bol op de huid een vacuüm ontstaat wat een zuigende werking oplevert. De glazen bollen worden op de reflexpunten gezet, of er wordt mee gemasseerd. De doorbloeding wordt hiermee enorm gestimuleerd en de afvalstoffen worden afgevoerd. Doordat de bindweefsellagen losser worden, verminderd of verdwijnen spanning en pijn. Aan te bevelen bij rug- nek- en schouderklachten van allerlei aard, alsmede bij menstruatie- en buikklachten. Tevens zet ik bij deze massage vaak de TCM infrarode mineralenlamp in voor een extra diepe werking op de bindweefsel lagen.

 

Hoe kan een massage je helpen om gezond te blijven.
 

Massages ontspannen en zetten daarmee een positieve beweging in gang. Aanraking en massage verlagen de cortisol spiegel in je bloed, wat een positieve werking op je algehele welbevinden heeft. Je immuunsysteem is daardoor sterker en je bent minder bevattelijk voor ziekten.

Cortisol is het hormoon dat we aanmaken bij stress. Dit is belangrijk, want cortisol heb je nodig om in snelle actie te komen. Het verhoogt je hartslag en de opname van zuurstof waardoor je bijvoorbeeld hard kunt rennen. Het probleem treedt op bij chronische stress. Cortisol zorgt dan voor een permanente ontstekingsreactie in het lichaam die heel schadelijke is. Onder invloed van stress ontstaan tal van ziekten en ook huidproblemen zoals acne of eczeem. Het immuunsysteem wordt dan voortdurend geprikkeld hetgeen je gezondheid uit balans brengt. Met massage verlaag je de cortisol spiegel. Op deze manier hou je je lichaam en je gezondheid in de meest optimale conditie. Voorkomen van ziekte is beter dan genezen.

bottom of page