top of page
IMG_9012.JPG

Wie ben ik

Even voorstellen

Mijn naam is Wilma Bast en ik interesseer me al van jongs af aan voor een natuurlijke manier van leven. De verbinding met de natuur is helend en deze verbinding met onszelf zijn we soms kwijt. We zijn onderdeel van de natuur en ik help mijn klanten graag om de verbinding met zichzelf te herstellen.

Het is meer dan 30 jaar geleden dat ik de opleiding deed tot huidtherapeute. Ik startte een salon in een winkelstraatje, nam personeel aan en begon mijn zoektocht naar hoe ik dat allemaal wilde runnen en vormgeven. Met vallen en opstaan kwam ik tot de conclusie dat ik liever zonder personeel verder wilde (hoe lief ze ook waren hoor!) en in een wat kleinere setting. Dus toen ik naar het noorden verhuisde en de zaak in Amsterdam verkocht had, wilde ik het anders doen. Geen personeel, want ik geef het liefst alle klanten mijn persoonlijke aandacht. En door telkens bij te scholen voegde ik steeds meer waarde toe aan mijn behandelingen. Een probleemhuid met acne of eczeem heeft onderliggende oorzaken als stress, voeding of hormonale verstoringen. Dus deed ik een 5-jarige opleiding natuurgeneeskunde (Germaanse geneeskunde) aan de hogeschool in Arnhem, orthomoleculaire geneeswijzen bij Natura Foundation en volgde ik vele retraites met meditatie en mindfulness. In het begin dachten mijn vaste klanten dat ik nu enkel de medische alternatieve richting op zou gaan en daarom geen schoonheidssalon meer wilde hebben; maar niets is minder waar! Ik vind al mijn werk leuk en de afwisseling maakt het juist prettig. Ik heb veel energie en een brede belangstelling, dus op deze manier hou ik mezelf levendig.

Vrouwen vertellen me over hun gezondheidsklachten en hoe zich dat weerspiegelt in hun huid en vitaliteit. Door een keer voor een uitgebreid advies te komen kan ik ze ook daarmee helpen. Soms met een enkel natuurgeneeskundig consult en een andere keer met een langer traject. De mogelijkheden zijn daarin divers. Met bijvoorbeeld PSYCH-K® kun je in een paar sessies je negatieve overtuigingen omzetten naar positieve, waardoor je vrij snel tot veranderingen in je leven komt. En om zo de beste versie van jezelf te zijn. Tegen klanten zeg ik weleens dat die beste versie van jezelf al lang in je zit. Je moet het enkel durven te leven. Zonder je iets aan te trekken van wat anderen van jou vinden. We leren in ons leven af wat we als kind op natuurlijke wijze bezaten en dat kunnen we later weer terug vinden. Het leven is een bijzondere leerschool.

 

Ik ben zelf vrouw en moeder van drie volwassen kinderen en een prachtige kleindochter. De persoonlijke ervaring die ik uit mijn eigen leven mee neem zie ik als een voordeel. Ik doe mijn werk met veel passie en plezier. Regelmatig volg ik bijscholingen in binnen- en buitenland omdat ik nooit uitgekeken raak op dit vak en voor mijn cliënten altijd het beste te bieden wil hebben. Ik werk graag op een persoonlijke manier en verbindende wijze. Dat wil zeggen dat ik ook mijn eigen levenservaringen een ondersteuning in de therapie laat zijn. Van oorsprong ben ik opgeleid als huidtherapeute en daarom gespecialiseerd in huidverbetering en het oplossen van onderliggende problemen. Daarbij werk ik graag met de producten van Dr. Hauschka. Omdat dit merk effectief, natuurlijk en milieuvriendelijk is. Helemaal passend bij mijn visie op een natuurlijke gezondheid.

 

Voel je welkom en overleg vrijblijvend met mij van tevoren als je vragen hebt.

Wil je meer weten over de opleidingen die ik gevolgd heb, of organisaties waar ik bij aangesloten ben? Kijk eens hier:

•    www.hvna-opleidingen.nl

•    www.vbag.nl

•    www.bewustmeppel.nl

•    www.hetroepenvandeziel.nl 

•    www.naturafoundation.nl 

•    www.mindfulness-opleiding.nl

•    www.opleiding.careforwomen.nl

Overige opleidingen:

PSYCH-K® bij www.dewerff.net

IVN jaaropleiding natuurgids bij www.ivn.nl

Vrijwilligerswerk:

* Samen met de therapeuten Mirjam de Jonge en Sabah Aoulad El Kadi heb ik het Complementaire spreekuur opgezet.

* Als vrijwilliger zet ik me in bij de IVN met natuuractiviteiten.

* Bestuurslid IVN Westerveld.

bottom of page